Bosvakantie Overijssel

Wie op zoek is naar een gezellig weekendje weg met familie of vrienden, beleeft het perfecte verblijf in een natuurhuisje in Overijssel. Terwijl je geniet van de natuur, van elkaars aanwezigheid en een comfortabel verblijf, maak je samen de mooiste herinneringen. Overnacht in je door groen omgeven natuurhuisje en ervaar de rust en ruimte van Overijssel.

Enig resultaat

Het landschap van Overijssel

In het oosten van Nederland, helemaal aan de grens van Duitsland, ligt de prachtige provincie Overijssel. Het landschap van deze provincie kenmerkt zich door polders, waterwegen en akkerlanden. Het is dan ook geen wonder dat dit gebied zeer geliefd is bij kanoërs en watersporters. Daarnaast vind je hier groene bossen en landgoederen, wat de provincie de ideale bestemming maakt voor liefhebbers van fiets- en wandeltochten.

Ontdek de natuur vanuit je natuurhuisje

Het gevarieerde landschap van Overijssel maakt dat je hier bijzondere natuurverschijnselen en zeldzame plant- en diersoorten kunt ontdekken. Vooral de twee nationale parken, De Sallandse Heuvelrug en Weerribben-Wieden, lenen zich bijzonder goed voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Bovendien vind je in Overijssel diverse Hanzesteden, zoals Zwolle, Kampen en Deventer. In deze plaatsen zijn specialisten aanwezig die je graag informeren over deze samenwerkingsorganisatie tussen kooplieden uit de Lage Landen. Dit is je kans om alles te weten te komen over het Hanzeverbond en het effect ervan op de Nederlandse economie!

Het hele jaar door plezier in je natuurhuisje

In Overijssel kun je je in alle seizoenen van het jaar vermaken. De kinderen zullen vast graag een dagje naar een attractiepark of dierentuin willen gaan. Hiervoor biedt Overijssel een groot scala aan mogelijkheden. Wat dacht je van het wereldberoemde attractiepark Slagharen of Avonturenpark Hellendoorn? Of een bezoekje aan de Indonesische dierentuin Taman Indonesia? Hier kun je niet alleen tijgers, olifanten en exotische vogels bewonderen, maar ook kennismaken met de Indonesische keuken.

Een natuurhuisje in Overijssel, plezier voor jong en oud

Overijssel is niet alleen leuk voor gezinnen met kinderen, maar ook voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. In het Museum de Fundatie vind je een enorme collectie van beeldende kunst. Het Kasteel Nijenhuis vlakbij Zwolle is onderdeel van dit museum; hier bezichtig je, naast tentoonstellingen, een prachtige beeldentuin. Bierliefhebbers kunnen, tijdens een tour in de Grolsch Brouwerij in Enschede, alles leren over Grolsch bier. Proeven hoort daar natuurlijk ook bij!

Activiteiten in de natuur

Vind je het fijn om in de natuur te zijn? Bezoek dan een van de vele natuurgebieden die zich in Overijssel bevinden. Zo heb je de Lemelerberg; een eeuwenoude stuwwal die zich vandaag de dag kenmerkt door heidevelden, zandvlaktes en bossen. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden of deelnemen aan de georganiseerde activiteiten en excursies. Ook het natuurgebied Salland is een populaire bestemming bij toeristen; het is de plek waar je groene weilanden, indrukwekkende kastelen en knusse dorpjes tegen zult komen.

Wat is jouw perfecte natuurhuisje?

Als je ervoor kiest om te overnachten in een natuurhuisje in Overijssel, wil je natuurlijk dat de accommodatie naadloos aansluit op jouw wensen en verwachtingen. Geen zorgen, in Overijssel is er een enorm aanbod van natuurhuisjes. Of je nu op zoek bent naar een 24-persoonsboerderij, safaritent of weelderig landhuis, alles is mogelijk! Met een paar muisklikken selecteer je je reisgezelschap, de gewenste voorzieningen, de ligging en de prijsklasse. Zo vind je eenvoudig jouw perfecte natuurhuisje en beleef je de vakantie van je dromen!