Bezoek Nationaal Park de Hoge Veluwe

Het Nationaal Park de Hoge Veluwe, een prachtig natuurgebied in Gelderland waar je niet alleen ontspanning, maar ook ontzettend veel plezier kunt beleven. Op dit park valt namelijk voor jong en oud veel te doen, te leren en te ontdekken.

Toont alle 2 resultaten

Sta versteld van de prachtige natuur

Voor natuurliefhebbers is Nationaal Park de Hoge Veluwe een werkelijk paradijs. Zo’n verscheidenheid aan landschappen heb je nog nooit gezien; er zijn diverse soorten bos, heidevelden en stuifzanden. Je spot de meest zeldzame diersoorten, zoals de parelmoervlinder, het edelhert en de ringslang. Ook de flora is indrukwekkend; door het gehele park kom je prachtige planten, mossen en paddenstoelen tegen. Om de unieke landschappen en biodiversiteit te beschermen voert het Natuurbeheer een actief beleid uit.

 

Architectuur: het Jachthuis Sint Hubertus

Wie geïnteresseerd is in architectuur, is bij Nationaal Park de Hoge Veluwe aan het juiste adres. In het noorden van het park bevindt zich namelijk het Jachthuis Sint Hubertus, het gebouw dat tot 1935 als buitenverblijf voor de familie Kröller-Müller heeft gediend. Dit indrukwekkende jachthuis is ontworpen door Hendrikus Petrus Berlage, een beroemde architect met een karakteristieke stijl. De geglazuurde tegels, cassetteplafonds en natuursteenelementen maken het gebouw zeer imponerend en zeker het bezoeken waard. Voor wie graag meer wilt weten over het Jachthuis Sint Hubertus, is er de mogelijkheid voor reguliere- en themarondleidingen.

 

Kunst: Kröller-Müller Museum

Met een ticket voor Nationaal park de Hoge Veluwe heb je direct toegang tot het Kröller-Müller Museum. Dit is je kans om met eigen ogen het tweede huis van Vincent van Gogh te zien! In het Museum vind je niet alleen ’s werelds grootste Van Gogh Verzameling, maar ook diverse meesterwerken van Mondriaan, Picasso en Monet. Rondom het museum bevindt zich een prachtige beeldentuin met sculpturen van onder andere Hendry Moore en Joep van Lieshout.

 

Sport: fiets- of wandeltochten in Gelderland

De sportievelingen willen vast en zeker een mooie fietstocht maken. Je kunt je fiets gewoon thuis laten, want je kunt in het park gebruik maken van de gratis Witte Fietsen. Het Nationaal Park de Hoge Veluwe beschikt over wel 40 kilometer aan fietspaden, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Langs de route vind je diverse bankjes waar je even rustig op adem kunt komen van de tocht. Het Nationaal Park de Hoge Veluwe is ook zeer populair bij wandelaars. Je kunt zelf op pad gaan of deelnemen aan een van de vele excursies. Je zult je ogen niet geloven, want al wandelend doorkruis je heidevelden, bossen en stuifzandlandschappen. Trek je wandelschoenen maar vast aan!

 

Met een groep naar Nationaal Park de Hoge Veluwe

Wil je het park graag bezoeken met collega’s, familieleden of vrienden? Grotere groepen zijn hier zeker welkom! Kies voor een van de arrangementen, maak gebruik van de gratis fietsen, boek een georganiseerde tocht met een natuurgids of ga op pad met de boswachter. Ook voor educatieve schoolreisjes is Nationaal Park de Hoge Veluwe zeer geschikt: de kinderen zullen veel leren over natuur, architectuur en geschiedenis. Voor leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs worden speciale activiteiten georganiseerd. Leerlingen krijgen bij bezoek aan het park een leuke korting en kinderen van de basisschool hebben zelfs gratis entree!

 

Entreeprijzen voor Nationaal Park de Hoge Veluwe

Om het natuurgebied te beschermen en actief te beheren moet het beheer een klein bedrag rekenen voor entree van het park. Zo draag jij met je bezoek aan Nationaal Park de Hoge Veluwe een steentje bijdragen aan de bescherming van de Oud-Veluwse landschappen. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis entree, de leeftijdscategorie 6-13 jaar betaalt €5,50 voor een ticket en volwassen betalen €11,10. Indien je het park graag vaker wilt bezoeken, kun je overwegen een Jaarkaart aan te schaffen. Deze kost €35 voor kinderen tot 13 jaar en €65 voor volwassenen. Na zes bezoeken aan het park heb je je kaart dus al weer terugverdiend!