Nationaal Park Drentsche Aa: het pareltje van Drenthe

Ben jij toe aan een leuk uitje met vrienden of familie? Kies voor een bezoek aan Nationaal Park Drentsche Aa! In dit prachtige landschap kom jij tot rust te komen en geniet je met de hele familie van de Nederlandse natuur. Fietstochten, wandelroutes, ritjes te paard; er is hier genoeg te beleven, voor elk wat wils!

Toont alle 2 resultaten

Ontdek cultuur en historie

Wanneer je Nationaal Park Drentsche Aa bezoekt, word je als het ware teruggeworpen in de tijd. Nergens in West-Europa vind je een plek waar zoveel esdorpen, boerderijen, molens en kerken bewaard zijn gebleven. Esdorpen zijn dorpen met akkers waar boeren vroeger werkten om voedsel te verbouwen. Dit typisch Drentse fenomeen stamt nog uit de hoge middeleeuwen. Nationaal Park Drentsche Aa staat bekend als het gebied in West-Europa met de best bewaarde esdorpen,, dus grijp je kans om deze met eigen ogen te zien! Naast de esdorpen vind je hier Saksische boerderijen, diverse oude kerken, molens en geweldige andere monumenten uit de prehistorie. Dat is nog eens interessant!

Geniet van de prachtige natuur in Nationaal Park Drentsche Aa

Na een gastvrij onthaal, geniet jij van de oogverbluffende Drentse natuur. Nationaal Park Drentsche Aa is uniek wegens de beek die het natuurgebied vrij doorstroomt. Deze beek wordt door verschillende bronnen voorzien van water, zowel door regen- als door kwelwater, en vormt het leefgebied voor de meest zeldzame wilde planten en dieren. Zo vind je, in de Drentse Aa, diverse vissoorten die in andere gebieden al jarenlang zijn uitgestorven. Tijdens je tocht door Nationaal Park Drentsche Aa kun je veel verschillende planten- en diersoorten tegenkomen, zoals de Weidebeekjuffer, de Zwartblauwe Rapunzel en natuurlijk bloeiende orchideeën.

Maak een tocht: te voet, te fiets of te paard

Voor wandelaars is het verblijf bij Nationaal Park Drentsche Aa een ideale locatie. Of je nu een van lange afstanden houdt of alleen een blokje om wilt, het is allemaal mogelijk! In dit natuurgebied vind je namelijk de meest prachtige wandelroutes, variërend van 3 tot 20 kilometer. Heb je een kinderwagen of ben je een rolstoelgebruiker? Dat is geen probleem, want het betonnen Familiepad bij Deurze is toegankelijk voor iedereen.

Wie van fietsen houdt zal zich in Nationaal Park Drentsche Aa zeker vermaken. Je kunt je eigen route samenstellen met behulp van de duidelijke kaarten of gebruik maken van de met wegwijzers aangegeven fietsroutes. Tijdens de tochten kom je langs lokale cafés, zodat je even kunt genieten van een kopje koffie. En bij pech maak je gewoon gebruik van de ANWB pechhulp. Overal is aan gedacht!

Drenthe staat bekend als het paradijs voor paardenliefhebbers. De aanwezige ruiterroutes en zandwegen zijn dan ook ideaal voor een tocht. Ben je zelf geen paardrijder, maar wil je wel graag eens een ritje maken? In het park zijn diverse huifkar verhuurders die je maar al te graag een tocht aanbieden.

Tal van mogelijkheden in Nationaal Park de Drentsche Aa

Naast de wandel, fiets- en ruiterroutes, worden er diverse excursies georganiseerd waaraan je gratis kunt deelnemen. Ook is er de mogelijkheid om Drentse streekproducten te proeven. Bezoek een zorgboerderij, fruitbedrijf of vleesveehouderij. Succes gegarandeerd!

In de buurt van Nationaal Park Drentsche Aa bevinden zich veel interessante locaties die je echt eens bezocht moet hebben, zoals het Drents Museum, het Hunebedcentrum en Kamp Westerbork. Wil je graag advies of begeleiding tijdens je verblijf? De gastheren en gastvrouwen helpen je graag op weg!